13 Haziran 2010 Pazar

6. ay kontrolü

6.630 gr, 62,5 cm. olmuşuz. 6 aylık bebekler içinde ortalamanın altında seyrediyoruz. Ama boyumuz, kilomuzla orantılı olduğu için sıkıntı yok. Son 15 günde de yarım kilo aldığımız için bizden iyisi yok diyebiliriz.

Ek gıdalar bize iyi geldi. Kızımın ek gıdayı sorunsuzca alması bizi çok rahatlattı. (MAŞALLAH:)) Sebze çorbası, yoğurt ve meyve yiyoruz. Özellikle meyveyi bayıla bayıla yiyoruz. (şekerli olduğu için bebekler genelde severmiş) Bu haftadan itibaren kahvaltıya başlıyoruz. Bir de sebze çorbamızı sadece çatalla ezerek yapmaya ve içine et katmaya başlıyoruz. Bugün ilk kez sebze çorbasının yeni halini verdik. Biraz şaşırdı ama kaşığı o kadar gülerek uzattım ki "anne veriyorsa, hele de bu kadar gülüyorsa herhalde iyi bir şeydir, biraz daha deneyeyim" diyerek yedi güzel kızım çorbasını.

Aşı olduk 2 tane. Geçen yen sefer de ateş yapmıştı, bu sefer de yaptı. Gerçi gündüz çok keyfi kaçmadı ama gece uykusuna dalamadı bir türlü. Calpol yine işe yaradı.

Gece uyanmalarını sordum doktora. Tam bir cevap alamadım. Herhalde oydu, buydu derken bu dönem de geçecek.

3 yorum:

  1. Gece uykusu için muhallebi önermesi yerine yorumsuz kalmasını tercih ederim :) Gece uykusu çok zor bir mevzuu, kolay gelsin umarım kısa sürede kendi kendine dalmayı öğrenir Ela tatlısı..

    YanıtlaSil
  2. doktoru o açıdan baya beğeniyorum Zeynepcim. Günkurusu önerisi sayesinde bugüne kadar kabızlık derdi olmadı mesela çok şükür.kendi kendine dalma konusunda baya yol almıştık ama geriye sardık malesef. ama biliyor musun çok takmıyorum artık. belki zamanla daha iyiye gider, bıraktım kuzuyu kendi haline

    YanıtlaSil
  3. Zeyno, eski yazıları okuyordum. Yorumlar falan baya güzel geldi. ilk defa anne olanlardaki o müthiş hassasiyeti hatırladım. Şimdiki rahat hallerimi düşündüm. En çok da yukardaki yorumuma güldüm. Baksana kuzuyu rahat bırakmışım. Oysa Alya'da başıma gelecekleri bilsem Ela'nın uykusunu yere göğe sığdıramazdım herhalde. Ne güzel bir şey büyümek ya. Biz de büyümüşüz işte :)

    YanıtlaSil